Олимпийска Ривиера


Общо: 5 хотела .    Показани 1 - 5 виж всички

Търсене на хотел

Не е това, което търсите? Потърсете отново

Почивки Гърция на Олимпийска ривиера 2021 Ранни записвания

Пиерия (на гръцки: Πιερία) е ном в Република Гърция. Намира се в южната част на Централна Македония. Център на нома е град Катерини. По територия е най-малкият ном в Егейска Македония. Името Пиерия произлиза от името на древно племе и на древна държава. В Пиерия има много градове, представляващи археологически интерес, като Дион, Пидна и Платамонас. Според легендите Пиерия е също „царството“ на Орфей и на музите. Най-високата планина в Гърция – Олимп, която също се намира тук, е дома на древногръцките богове.

Столицата на областта- град Катерини, е изграден в долината между планинските вериги Пиерия и Олимп. Наименованието си е получил от името на покровителницата на града – света Екатерина Синайска, християнска мъченица, живяла през  4-ти век. Това е една от най-популярните туристически дестинации, тъй като тук се съчетават необикновената красота на величествените планини и иключителната чистота на тюркоазовото море. Близостта до град Солун допринесла за развитието на Катерини от малко провинциално градче в съвременен град с богата икономическа дейност, развита социална и транспортна структура.

Пиерия – обител на митични богове – прекрасно подхожда на всички, които желаят да съчетаят в почивката си планината и морето. Такава уникална възможност осигуряват разположеното от една стана пленително крайбрежие на Термическия залив и от друга – Олимп – загадъчната планина на безсмъртните.

В Пиерия можете да прекарате и една незабравима зимна почивка – любителите на романтичните разходки и интересните открития ще бъдат приятно изненадани от живописните селища Агиос Пантелеймонас, Ано Скотинас, Палия Пори и Петра. През лятото бреговете на Макриялос, Катерини, Мефони, Неон Порон, Платамонас, плажовете Агиос Пантелеймонас, Скотинаса и Варику предлагат на туристите всички услуги за пълноценен и приятен отдих.

През есента Пиерия впечатлява посетителите с необичайни цветя и очарованието на природата си. За любителите на екстремната почивка няма по-голямо предизвикателство от това да покорят легендарния връх Олимп. Тук са разработени маршрути с различна сложност, подходящи както за опитни алпинисти, така и за тези, които нямат опит в катеренето. От Милос води началото си международният планински маршрут Е4, преминаващ през пролома Енипея – портите, водещи към сърцето на планината.

Зареждане на карта
View
Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
Местоположение Цял екран
There are no available tour for this location, time and/or date you selected.

    Общо: Няма открити екскурзии.    виж всички

    Търсене за екскурзия

    Не е това, което търсите? Потърсете отново