Турция – Ранни записвания 2021

City+of+istanbul+Turkey+mosque+wallpaper[1]%C3%96l%C3%BCdeniz_on_the_Turquoise_Coast,_Turkey[1]Turkey_Fair-Chimneys-Air-Balloons[1]Lycian-Rock-Tombs-at-Myra[1]

Република Турция , е държава, чиято територия е почти изцяло разположена в Азия (97%), а останалите 3% – на Балканския полуостров в Югоизточна Европа, но повече от 20% от населението ѝ живее на Балканския полуостров. Граничи на изток с Грузия, Армения, Азербайджан и Иран; на юг – с Ирак иСирия; на запад – с Егейско море и островите в него, Гърция и България. До 1922 г. територията на днешната държава е в центъра на Османската империя. Площта ѝ е 783 562 km², от които 769 632 km² суша и 13 930 km² водна площ. Разположението на Турция между Европа и Азия я прави страна от особено геостратегическо значение.

Сунитският ислям се изповядва от 90% от населението на страната, а останалата част изповядва най-вече алевитство,юдейство и православно християнство. Официален език е турският, а официална религия няма. Турция членува в организации като НАТО, ОИСР, Съвет на Европа, ОССЕ и Г-20. Турция започва преговори за пълноправно членство вЕвропейския съюз през 2005 година. Турция също така засилва връзките си и със страните от Централна Азия, Африка,Близкия изток чрез членството си в организации като Организация „Ислямска конференция“ и Организация за икономическо сътрудничество.

Зареждане на карта
View
Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
Местоположение Цял екран

Общо: 9 хотела .    Показани 1 - 8 виж всички

Търсене на хотел

Не е това, което търсите? Потърсете отново

There are no available tour for this location, time and/or date you selected.

    Общо: Няма открити екскурзии.    виж всички

    Търсене за екскурзия

    Не е това, което търсите? Потърсете отново