почивки Халкидики


Общо: 10 хотела .    Показани 1 - 8 виж всички

Търсене на хотел

Не е това, което търсите? Потърсете отново

Почивки Халкидики – Ранни записвания сезон 2021 г

Простиращ се южно от Солун в северна Гърция, полуостров Халкидики е дом на някои от най-красивите плажове в страната. Освен на незабравимите морски гледки, там можете да се насладите и на богатството от местни плодове и зеленчуци, отлична кухня и завладяваща културна история.

Халкидики е съставен от три полуострова – Касандра, Ситония и Атон – които се врязват в изумрудено-синьото Егейско море, оформяйки нещо като тризъбеца на Посейдон. Всеки един от тях е различен по характер и привлича по свой собствен, уникален начин.

Предлагаме ви почивки Халкидики в голям брой хотели на всеки от ръкавите на най-изгодни цени

 Касандра

Най-популярният и най-разработен от трите „пръста“ на полуостров Халкидики е западният полуостров Касандра. Той е подходящ за семейни почивки и има дълги златисти пясъчни плажове, граничещи си с осеяни с диви цветя зелени хълмове.

Разкрийте природната красота на региона с някой от пешеходните и велосипедни маршрути през гората.

Сред другите атракции на полуостров Халкидики е живописното историческо селище Афитос, гледащо към полуостров Ситония, в което можете да се потопите в незабравимата атмосфера на чаровните каменни къщи и калдъръмени улички.

Можете да изследвате закътаните заливчета на Касандра с лодка или да плавате до други привлекателни курорти като Потидеа и Порто Куфо.

Ситония

Ситония е по-тихият среден ръкав на Халкидики с по-спокоен ритъм и красиви плажове по източната и западната си брегова линия. От източния бряг на Ситония се разкриват отлични гледки към планината Атон. Пейзажът е по-неравен и планински, изпъстрен от живописни рибарски селца и девствени плажове.

Сред интересните места на ръкава е древният град Торони, датиращ чак от 8 век пр. Хр.

Атон

Източният ръкав на полуостров Халкидики – Атон – е впечатляващо място. В по-голямата си част е неразработена, а плажовете на север по крайбрежието са по-популярни сред местните, отколкото сред туристите.

Голяма част от Атон принадлежи на самоуправляващата се автономна монашеска територия Света гора – обект от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО от 1988 г.

Света гора е дом на 20 манастира, първият от които е основан през 963 г. Aко наемете лодка или се присъедините към някоя от организираните туристически екскурзии с корабче покрай брега, ще имате възможност да видите откъм морето старинните манастири, кацнали драматично на върха на скалисти възвишения.

За самата планина Атон се казва, че е кръстена на великана, който е хвърлил огромна скала по Зевс, но не го уцелил и  скалата се превърнала в днешната планина. Местните дейности включват разходки, катерене, колоездене и морски каякинг.

 

Зареждане на карта
View
Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
Местоположение Цял екран