kor-Greeceo_korfukorfu1korfu6
Зареждане на карта
маршрут: СОФИЯ – КУЛАТА – СОЛУН – ВЕРИЯ – КОЗАНИ – ЙОАНИНА – ИГУМЕНИЦА – остров КОРФУ – СОФИЯ
Налични
Няма налични
Избрани
Вид екскурзия: Дневна
Продължителност: 5 дни
Максимален брой гости: 20
Адрес: Гърция – Ранни записвания 2019
Оценка:
Дата на заминаване:
Дата на пристигане:
Възрастни:
Деца:
Бебета:

Програма

Отпътуване от София в 21.00 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут София –

Солун – Верия – Козани – Йоанина – Игуменица.
Сутринта пристигане в Игуменица. Отпътуване с ферибот за о–в Корфу / 1 ч 45 мин. /. Пристигане преди обяд. Настаняване в хотел “SUNSHINE CORFU HOTEL& SPA” 4*.. Свободно време. Обзорна екскурзия на град Корфу – разглеждане старата и новата крепост, аркадите Листон, църквата "Св. Спиридон", двореца "Ахилион"- лятната резиденция на Императрица Сиси, полуостров Канони и Мишия остров с местен екскурзовод на български език. Връщане в хотела. Нощувка.
Закуска. В 08.00 ч отпътуване за Керкира, за да вземем участие в най-пищното тържество от Великденските празници. В 9.00 ч. сутринта започва шествието на Свети Спиридон – закрилника на острова, който е бил канонизиран през 1550 год., спасявайки острова от глад. В 11.00 ч. църковните камбани бият и стотици керамични съдове /често пълни с вода, за да бъдат по – шумни /, се хвърлят от прозорците на къщите. Този ритуал произлиза от венецианците, които хвърляли старата си неизползваема посуда на 01 януари, за да им донесе новата година – нова. Местните жители приемат този обичай и го правят част от Великденските тържества, като влагат нова символика, а именно прогонване на злото и измиване на нечистото. Връщане в хотела около 15.00 ч. Свободно време. Вечеря. В 19.30 ч тръгваме от хотела, за да можем отново да се върнем в Керкира за вечерните шествия. Вечерта в 23.30 ч. всички се събират на централния площад, за да присъстват на литургията. Малко преди полунощ от църквата Света Параскева се изнася “ Светлината “ – запалена свещ , от която всички взимат огън, за да запалят своите свещици. Невероятна е гледката и усещането, когато из тъмните улици се разлива тази река от светлини. Точно в полунощ свещеника провъзгласява Христовото Възкресение. Мигновенно небето се озарява от разноцветни фойерверки, лилавите светлини на Старата крепост се заменят с искрящо бели, свалят се покривалата от уличните лампи, камбаните бият и това е апогея на празника, с който всички се поздравяват. Връщане в хотела след полунощ. Нощувка.
Закуска. 09.00 ч. отпътуване от хотела и разглеждане на Палеокастрица – едно кътче от рая. Ще имате възможност да разгледате Византийския манастир на Панагия, известен със старинните си икони и произведения на изкуството. Продължаваме разходката си към Сидари, което се счита за едно от най - красивите места на острова, уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води - " Канала на любовта ". Връщане в хотела - Тържествен Великденски обяд с традиционно печено агне, жива музика и фолклорна програма. Свободно време за разходка . Нощувка.
Закуска. Oтпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.

Клиентски отзиви

Няма отзиви

ТОП ОФЕРТИ!

Подобни екскурзии