13321887_10208389684133268_7563350984045103337_n[1]
Зареждане на карта
Мароко – страна пълна с чудеса и хилядолетни традиции. Както никоя друга страна в Африка, тук ще бъдете очаровани от величествените декори, играта на цветовете, оживените пазари и пустинята, които са пленявали не веднъж филмови режисьори, художници и писатели.
Налични
Няма налични
Избрани
Вид екскурзия: Дневна
Продължителност: 8 дни
Максимален брой гости: 10
Адрес:
Оценка:
Дата на заминаване:
Дата на пристигане:
Деца:
Бебета:

Програма

1-ви ден София – Маракеш
Отпътуване от аерогара София в 04.00ч Пристигане в Маракеш в 10.00ч Трансфер и настаняване в хотел. Следва полудневна обзорна екскурзия из културните забележителности на Маракеш. Разглеждат се медината, заровена в старите имперски стени; известното минаре Кутубия - един от шедьоврите на ислямската архитектура; казбата – известна крепост, от където ще достигнем до Саадинските гробници, датиращи от 16-ти век; ще имате възможността да се насладите на прекрасната испано-мавританска архитектура, заобикаляща гробището на кралското семейство; следва посещение на останките на „несравнимия” дворец Бади, където са били построени 360 стаи за около 25 години, започнати през 1578, за да бъдат използвани впоследствие за празненствата по време на фестивалите. Посещение на площадът „Джема ел Фна” по залез слънце, тогава когато площадът е най-оживен. Започваме нашата вечер навън на този известен площад, където посетителите могат да се разходят наоколо в свободното си време, да се насладят на невероятните истории на разказвачите, заклинатели със змии, художници, рисуващи с къна, амбулантни търговци от всякакъв вид. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка
2-ри ден Маракеш – Казабланка /250 км/
Закуска. Отпътуване за Казабланка. Туристическа обиколка с посещение на пристанището, старата медина, площад Мохамед V, площадът на Обединените Нации, който е проектиран от френския архитект Йозеф Мараст, Парк на Лигата на арабските държави, построен през 1925 г. и предлага голяма площ покрита със зеленина, палмови дръвчета, аркади, дървени перголи и кафенета със сенчести тераси, както и впечатляващата и новопостроена джамия Хасан II, втората по големина в света. Турът в джамията трае час и половина и позволява на посетителите да видят вътрешността на една от малкото джамии в Мароко, която е достъпна и за тези, които не са мюсюлмани.
По желание (срещу доплащане) - обяд в рибен ресторант на брега на океана. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден Казабланка – Рабат – Мекнес – Фес /220 км/
Закуска. Отпътуване за Рабат. Разглеждат се старата медина, живописната казба на Оудая, построена по време на династията Алмохад, добре запазената кула Хасан и Челата, които са построени от Меринидите през 12-ти и 13-ти век, мавзолеят на Мохамед V, мястото където лежи тялото на бащата на настоящия крал, Кралският Дворец отвън. По желание (срещу доплащане) - обяд в типичен ресторант. Отпътуване за Мекнес - град, който е основан през 9-ти век от берберите Зената. Разглеждат се: старите стени, басейнът Агудал, който е използван за напояване на кралските градини и забавление на любимите наложници; кралските конюшни, хамбари и къщата на водата на Мулай Исмаил, които били посторени през 17-ти и 18-ти век, за да поят, хранят и подслоняват 12-те хиляди коне на султана; Баб ел Мансур - една от най-красивите порти, които могат да се видят в Мароко; мавзолеят на Мулай Исмаил, едно от малкото свети места, които могат да бъдат посещавани и от хора, които не са мюсюлмани. Продължаваме към Фес. Настаняване в хотел, вечеря и нощувка.
4-ти ден Фес
Закуска. Обиколка из културните забележителности на Фес - религиозната столица на Мароко. Разглеждат се старата и новата медина, включително посещение на религиозни училища на Бу Инания и Атарин, датиращи от 14-ти век , наричани „медерсас”, впечатляващият лабиринт на занаятчиите, който е обявен от ЮНЕСКО за едно от световните културни наследства. По време на този тур, може да се спре за снимки на някои други забележителности, като внушителната порта на Баб Боу Желуд, великолепният фонтан в двореца Нежарин, древните стени и великолепния вход на Кралския дворец. По желание (срещу доплащане) - обяд в типичен марокански ресторант в Медината; Следобяд възможност за шопинг из типичните марокански сукове – занаятчийските сергии на Фес, обявени от ЮНЕСКО за световно наследство. Разделени на малки сергии в зависимост от продаваните стоки, този голям лабиринт предлага ръчно изработени марокански стоки, като чехли „бабуш”, дървени, месингови, железни и бронзови изработки, бижута, кафтани, килими, грънци, подправки, антики и др. Вечеря в хотела и нощувка.
5-ти ден Фес – Волубилис – Маракеш /485 км/
Закуска. Отпътуване за Маракеш. Попътно разглеждане на останките на Волубилис, датиращи от римско време. Тези впечатляващи и добре запазени римски останки, включват приблизително 30 подови мозайки, датиращи от 25 г. преди Христа. Настаняване в хотел в Маракеш. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден Маракеш - Уарзазат
Закуска. По желание (срещу доплащане) – еднодневна екскурзия до Уарзазат. Градът главно е обитаван от бербери, които са построили много от най-известните казби, с които е известен района. Западната част на града е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. В Уарзазат са най-големите филмови студия, където работят много международни компании и където са заснети десетки филми. Връщане в хотела. Вечеря. По желание: Фолклорна вечер с шоу програма в „Chez Ali’s Fantasia”. Нощувка.
7-ми ден Маракеш – София
Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 15ч Пристигане на Аерогара София в 21.15ч

Клиентски отзиви

Няма отзиви

ТОП ОФЕРТИ!

Подобни екскурзии