Правила за влизане в Гърция – COVID-19

zname-na-garcia-600x426

Правила за влизане в Гърция – COVID-19

*Процедурата при влизане в Гърция :

– всички влизащи в Гърция, без значение от националността, задължително трябва да попълват, поне 24 часа преди пътуване, електронна декларация на следния сайт: https://travel.gov.gr/#/. Декларацията съдържа информация относно отправната точка на пътуващия, негови предходни пътувания и престои в други страни, както и адреса на който ще отседне в Гърция.

– след попълване на електронната декларация автоматично се генерира уникален идентификационен код (QR код), който трябва да бъде представен, в електронен вариант или на хартиен носител, на местните власти при пристигане в Гърция. Пътници без наличен QR код няма да бъдат допускани до полет.

-ще бъде предоставен допълнителен формуляр на пътниците на борда на самолета, който ще трябва да попълнят и да предоставят при поискване при пристигане на летище

от 15 август 2020 г. Гръцките власти въвеждат и задължително представяне на ОТРИЦАТЕЛЕН PCR – тест, извършен до 72 часа преди влизането в Гърция. на всички пътници, влизащи в страната по въздушен път от България или Румъния.
Само пътници, които имат сертификат за отрицателен PCR-тест, ще бъдат допускани в Гърция. Сертификатът за отрицателен резултат от проба за коронавирус трябва да бъде издаден на английски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пътника. Сертификати, които не отговарят на тези критерии, няма да бъдат приемани. Фалшифицирането на сертификат се наказва от гръцкото законодателство.
Пътуващите трябва да бъдат тествани лабораторно с РТ-ПСР чрез вземане на секрет от устата или носа. Тестовете за коронавирус ще бъдат признавани, ако са направени в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са акредитирани от съответните национални органи по акредитация (не непременно специално за COVID-19).

От 17 август 2020 децата под 10-годишна възраст са освободени от необходимостта да предоставят отрицателен RT-PCR тест.

Етикети:

Напиши коментар

Бъди първият коментирал “Правила за влизане в Гърция – COVID-19”