ЕКСКУРЗИЯ-СЕДЕМТЕ ЦЪРКВИ ОТ АПОКАЛИПСИСА

Pamukkale, Denizli, Türkiye
Без оценка
Продължителност

5 нощувки / 6 дни

Вид екскурзия

Дневна екскурзия

Размер на групата

1 човека

Езици

___

Откровението на Св. Йоан Богослов, известно като Апокалипсиса, е може би най-загадъчната книга на християнството. Не случайно тя е единствената от Новия завет, която не се чете на служба в църквата.

10.10.2022 – 15.10.2022

5 нощувки / 6 дни

Цена на човек – 850 лв

Акценти

  • Доплащане за единично настаняване – 320 лв

1 ден

СОФИЯ – АЙВЪЛЪК  700 км Отпътуване от автогара Сердика,София в 06.30 ч Ще преминем по новият мост на Дарданелите,ще направим спирка за обяд и късният следобед ще се настаним за вечеря и нощувка в хотела ни в Айвълък.

2 ден

АЙВЪЛЪК – ПАМУКАЛЕ   340 км Днес след закуска ще разгледаме древния град Пергамон който е бил един от най-важните антични градове в света.Ще посетим Акропола,олтара  на Зевс наречен трон на Сатаната в Апокалипсиса,театъра побиращ десет хиляди зрители,храма на Дионисий,библиотеката втората по значимост след Александрийската побираща над 200 000 свитъка и Червената църква – тухлена постройка от римския период построена в чест на бога Серапис,която по-късно е превърната в християнска базилика и е една от седемте църкви описана в Откровението на Йоан.Ще посетим и Асклепионът ,който в древността е бил много голям здравен център. До него е водел свещен път дълъг 820 метра от двете страни на който са се редели колони. Днес е разкрит част от този път с колоните. В Асклепиона е имало помещения за медицинска помощ, помещения за балнеотерапия, басейни, спални помещения за лекуване на психично болни. Следобед продължаваме с разглеждане на четвъртата църква в древното лидийско селищеТиатира намираща се в днешния град Акхисар.Известна с текстилното производство и пурпорно боядисване.След разглеждане на базиликата отпътуваме за Памукале където ще се настаним в хотела ни за вечеря и нощувка.

3 ден

ПАМУКАЛЕ за деня 250 км Днес след като закусим ще посетим три от църквите от Апокалипсиса в Лаодикея, Филаделфия и Сарди който е била столица на древната Лидийска държава. Градът на ювелирите. „Купи злато от мен очистено в огъня“ така Исус Христос се обръща в посланието си към жителите на Сарди.Следобед ще се върнем в Памукале и ще разгледаме древния Хиераполис,както и уникалния природен феномен включен в списъка на ЮНЕСКО..Ще се отпуснем за почивка в топлата минерална вода.Връщаме се в хотела ни за вечеря и нощувка.

4 ден

ПАМУКАЛЕ – ЕФЕС – КУШАДАСЪ  190 км Днес ще закусим и ще отпътуваме към Ефес.Ще разгледаме древния град. Ефес е мястото, където живее и проповядва св. Йоан Богослов. Тук е проповядвал и св. Павел. Ще посетим  и гробницата на св. Йоан Богослов в църквата на негово име построена от Юстинян през VI век.Ще о5идем и до дома на Дева Мария.Следобед ще се настаним в хотела ни в Кушадасъ за вечеря и нощувка.

5 ден

КУШАДАСЪ – ИЗМИР- ЧАНАККАЛЕ  430 км Днес след закуска ще отпътуваме за Измир бившият град Смирна,който един от най- красивите градове в Турция.Тук ще посетим последната оставаща ни църква и ще се разходим и обядваме по крайбрежния булевард.Следобед ще пристигнем в Чанаккале и ще се настаним в хотела ни за вечеря и нощувка.

6 ден

ЧАНАКАЛЕ – СОФИЯ  540 км Закусваме и тръгваме към София.Ще се приберем вечерта.

  • 5 нощувки със закуска и вечеря в хотели 4*
  • Транспорт с автобус
  • Лицензиран екскурзовод
  • Застраховка медицински разходи покриваща COVID-19
  • Входни такси в посещаваните обекти заплащат се в турски лири
  • Други хранения
  • Бакшиш за екскурзовода 10 евро на човек

Дестинация на екскурзията

Pamukkale, Denizli, Türkiye

Мнения

0/5
Без оценка
базирано на 0 мнения
Отлично
0
Много добре
0
Добро
0
Лошо
0
Ужасно
0
Показано 1 - 0 of 0 общо

Напиши твоето мнение

от 0

Предложение на:

Misys Travel

Member Since 2023

Може да ви е интересно още: