ИРАН – ЕДНА ПЕРСИЙСКА ПРИКАЗКА

Иран
Без оценка
Продължителност

7 нощувки / 9 дни

Вид екскурзия

Дневна екскурзия

Размер на групата

1 човека

Езици

___

Дати : 21.04.2022 – 29.04.2022 , 21.05.2022 – 29.05.2022, 21.09.2022-29.09.2022 – потвърдена !

Цена на човек при двойно настаняване –2680 лв  

2380 лв за резервации до 31.05.2022 !

1 ден

СОФИЯ - ТЕХЕРАН Среща на аерогара София и полет за Техеран в 21.25 ч през Истанбул.

2 ден

ТЕХЕРАН - ШИРАЗ Пристигане в Техеран в 06.00 ч,посрещане от местните ни партньори и започва нашата обиколка на Иранската столица с  посещение на величествения дворцов комплекс  Голестан известен също и като Мраморния дворец  който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.Този дворцов комплекс   е бивша резиденция на Каджарската династия за около 200 години. Комплексът се състои от няколко величествени сгради, разположени около добре оформена градина и е пример за сливането на персийската архитектура с европейски стилове.Ще се разходим по площад  Азади което означава свобода ,където е и кулата Азади покрита с бял мрамор символ на Техеран. Следобед ще посетим  музея на килимите където освен килими от различни региони на Иран, ще видим исторически килими датиращи от няколко века.Късно следобед се отправяме към летището за полет за Шираз.Вечеря в хотела и нощувка.

3 ден

ШИРАЗ След закуска ще посетим посещение на мозаечната джамия Насир ол-Молк известна още като Розовата джамия и цитрусовата градина на Наранестан. Тази градина има много невероятни гледки, а нейната уникална архитектура е тази, която привлича вниманието още от пръв поглед, впечатляваща архитектура от огледални елементи, плочки и дърворезби, тя е един от шедьоврите на градинарското изкуство.След това ще посетим историческия комплекс Зандие с крепоста Карим хан и ще се разходим из пазара Вакил.Следобед ще посетим мавзолея на великия персийски поет Хафез.Денят ни ще завърши с посещение на джамията и мястото на което е погребан Хусайн ибн Али,който е бил внук на Мохамед и е едно от най-светите места за Исляма.Вечеря и нощувка в хотела.

4 ден

ПЕРСЕПОЛИС -ЯЗД Ще закусим и ще се отправим към град Язд.По пътя ще разгледаме Персеполис,което несъмнено е едно от най-впечатляващите места в Иран.В древноста той е бил столица на Персийската империя по времето на Ахменидите.Градът е основан от Дарий .Завладян е от Александър Македонски през 330 г пр.н.е и опожарен.Той е построен на голяма тераса .След разглеждане на Персеполис ще посетим Нагша-Ростам, район известен с огромните гробници на персийски царе и скални релефи. Следобед ще пристигнем в град Язд и ще се разходим по тесните каменни улички в старата част където сякаш времето е спряло..Вечеря и нощувка в хотел.

5 ден

ЯЗД След закуска ще разгледаме Язд,който е един от най-древните градове в света и център на зороастрийската култура.Ще посетим зороастрийския храм на огъня в който гори 1500 годишен огън. Градината Доулат Абад изключителен шедьовър,кулите на мълчанието .Вечеря и нощувка.

6 ден

ЯЗД – ИСФАХАН Ще закусим и ще се отправим към град Исфахан който е бивша столица на Персийската империя от 16 в до 18 в.След пристигането ни ще разгледаме катедралата Ванк в арменската част на града,чиято архитектура е смесица от християнски и мосюлмански стилове.Ще видим и Петъчната джамия,която е отворена само в петък .Тя е  комбинацията от различни архитектурни стилове което я прави уникален музей на персийската архитектура. Петъчната джамия с купола Тадж ал Мулк е обявена за паметник на културата на ЮНЕСКО.Ще се разходим вечерта по великолепните мостове на Исфахан повечето от които датират от 17-ти век, а най-старият от тях – Шахрестан е построен през XI век. Най-известните са Хаджу мост с два реда арки, Cи-o-Сех (33 арки), Маарнан и Жуи. Най-красиви са вечер, когато са потънали в светлини.Вечеря и нощувка.

7 ден

ИСФАХАН След закуска продължаваме с разглеждането на града – започваме с площад "Накш-джахан" наричан още Имамския площад един от най-големите в света, Имамската джамия за украсата на която са използвани половин милион мозаечни плочки,джамията на шейх Лотфола една необичайна джамия без минарета и вътрешен двор.Куполът и променя цвета си през различните часове на деня от бежаво до розово.Ще разгледаме и дворецът Али Капу построен в началото на 17 в. И неговата Музикална зала с изумителни акустични качества.Ще разгледаме и двореца Чехел Сотун.Ще се разходим по пазара от където можем да си купим оргинални произведения на Ирански занаятчий.Вечеря и нощувка.

8 ден

ИСФАХАН –ТЕХЕРАН След закуска се отправяме към Кашан-град оазис с дълга .Ще разгледаме голямата персийска градина с множество езера и канали включена в списъка на ЮНЕСКО.Ще посети и планинското село Абянех по улиците на което не е възможно да се минава с кола и жителитее му все още говорят стар диалект и носят традиционни дрехи.Вечерта ще стигнем в Техеран и ще вечеряме и нощувка.

9 ден

ТЕХЕРАН – СОФИЯ Трансфер до летището за полет в 07.50 ч.Пристигане в София в 14.45 ч.

 • Самолетни билети София-Техеран-София
 • Самолетен билет Техеран –Шираз
 • Писмо покана за виза
 • Всички трансфери по програмата
 • Минерална вода по време на пътиването
 • 7 нощувки със закуска и вечеря в хотели 3/4*
 • Екскурзоводско обслужване
 • Медицинскс застраховка
 • Други хранения и напитки
 • входни такси
 • Виза 50 щ.долара заплаща се при пристигане
 • Бакшиши за шофьора и екскурзовода по 25 евро на човек за тура
 • PCR тест ако е необходим
 • Застраховка Отмяна на пътуване
 • Лични разходи

Дестинация на екскурзията

Иран

Мнения

0/5
Без оценка
базирано на 0 мнения
Отлично
0
Много добре
0
Добро
0
Лошо
0
Ужасно
0
Показано 1 - 0 of 0 общо

Напиши твоето мнение

от 2.680,00 лв

Предложение на:

Misys Travel

Member Since 2023

Може да ви е интересно още: