СЕВЕРНА ЕТИОПИЯ и падината ДАНАКИЛ

Отлично
Продължителност

12 дни / 10 нощувки

Вид екскурзия

Конкретна обиколка

Размер на групата

18 човека

Езици

Английски, Български

12 дни / 10 нощувки

11.04.2024 – 23.04.2024

11.09.2024 – 23.09.2024

цена на човек в двойна стая – 5340 лв  4880 лв за ранни записвания до 30.11.2023

Акценти

 • В тази програма сме съчетали древната история на северна Етиопия и падината Данакил едно от най странните, опасни и в същото време вълнуващи места на планетата ни. Гледките са толкова невероятни,че оставят впечатление за извънземен пейзаж - бликащи гейзери,пейзажи обагрени с ярки цветове,обширни солени езера и вулкани затова се пригответе за едно невероятно пътешествие, което определено ще бъде едно от най-ярките преживявания в живота ви.
 • Примерни хотели по програмата :
 • Адис Абеба - Jupiter International Hotel https://www.jupiterinternationalhotel.com/
 • Бахир Дар - Jacaranda Hotel  https://www.jacarandahotelethiopia.com/
 • Гондар -Goha Hotel  https://www.gohahotel.com/
 • планината Симиен - Simien Lodge http://www.simiens.com/
 • Мекелле - Zemaris Hotel
 • Лалибела - Lalibela Lodge https://www.lalibelalodge.com/
 • Информация за пътуването: няма изисквания за задължителни ваксини за влизане в страната;

1 ден СОФИЯ - ИСТАНБУЛ - АДИС АБЕБА

Полет от София през  Истанбул в 09.25 ч Пристигане в Адис Абеба в 23.55 ч  Посрещане от фирмата партньор,трансфер до хотела и нощувка.

2 ден АДИС АБЕБА - БАХИРДАР 500 км ,около 8-9 ч

 

След закуска отпътуване за Бахир дар който е малък град разположен в южната част на езерото Тана най- голямото езеро в Етиопия от където извира реката Сини Нил. Ще се движим по дефилето на река Сини Нил един от най-живописните пътища  в Етиопия с изключителни гледки наподобяващи на Гранд каньон.Ще посетим манастира от 13 в  Дебре Лебанос ,което е едно от най-светите места в страната и ще обядваме в местен ресторант.Вечерта настаняване в хотел и нощувка.

3 ден БАХИРДАР

 

Закусваме и се отправяме към градчето Тис Абай където се намира водопада на река Сини Нил спускащ се по скала от 40 м по продължение на 400 м с изумителни гледки.Ще направим снимки и ще се върнем в Бахир дар за обяд.Следобед ще се разходим с лодка по езерото Тана и ще посетим манастира Ura Kidanmihret с множество стенописи на религиозни сцени. Вечеря и нощувка.

4 ден БАХИРДАР - ГОНДАР - НАЦИОНАЛЕН ПАРК СИМИЕН

 

След закуска ще отпътуваме за Гондар известен като “Камелот “ на Африка ,разположен в подножието на величествената планина Симиен Национален парк.Град Гондар през 17 и 18 век е бил столица на Етиопия и дом на много императори и военачалници построили няколко замъка и дворци. Следобяд ще посетим най впечатляващия замък Гондерина на император Фасиладас построен от грубо издялан базалт на два етажа и църквата Силасие.Ще напуснем Гондар и ще се отправим в планината Симиен и входа на Националния парк Симиен.Тук ще се качи местен водач който ще ни придружава до лоджа в който ще се настаним.

5 ден СИМИЕН - ГОНДАР

 

След закуска ще се отправим към Санкабер разположен на 3220 м , ще имаме  преход 2 ч за да се насладим на изумителната красота на този парк и ще се срещнем с живещите тук бабуини.Ще направим пикник за обяд и следобед ще тръгнем към Гондар за да се настаним в хотелът ни за вечеря и нощувка.

6 ден ГОНДАР - ЛАЛИБЕЛА

 Закуска.Днес се отправяме към Лалибела ,известна  също като Роха е място което никой турист не пропуска посещавайки Етиопия.Лалибела е известна с изсечените 11 скални  църкви от 12 – 13 в построени  от цар Лалибела от преди 800 години.Ще направим почивка по обед в град Дебре Таборе. Следобед ще се настаним в хотелът ни за вечеря и нощувка.

7 ден ЛАЛИБЕЛА

Закуска. Ще започнем с разгледане на първата група от църкви наречена земния Йерусалим.Ще имаме време за обяд и ще продължим обиколката ни с втората група – небесния Йерусалим и последно емблематичната кръстовидна църква Свети Георги.Вечеря и нощувка в хотела.

8 ден ЛАЛИБЕЛА - МЕКЕЛЛЕ

След закуска ще се отправим към град Мекеле,който е основан през 13 в а през 19 в император Йоханес го прави своя столица.Ще се движим по пътя Самире – Секота наслаждавайки се на разнообразните пейзажи и живота на хората от Амхара. Ще се настаним в хотелът ни за вечеря и нощувка.

9 ден МЕКЕЛЛЕ - ХАМЕД ЕЛА

 

След закуска се отправяме към падината Данакил място колкото красиво толкова и опасно.Това е едно от най горещите и най ниски места на планетата.Ще пристигнем в селцето Хамед  Ела от където ще разгледаме района Далол.Следобед  ще отидем на соленото езеро Асале на 120 м под морското ниво. Тук ще видим солните мини и минаващите многобройни кервани от камили от и към Данакил.Ще продължим към Далол разположен на границата с Еритрея. Ще вечеряме и нощуваме в нашия къмпинг в Хамед Ела.

10 ден ДАЛЛОЛ - КОМБОЛЧА

 

След ранна закуска ще продължим към Даллол разположен на границата с Еритрея Тук се намира най-горещото място на земната повърхност с температура 40-45 градуса по Целзий. Гледката е невероятна повърхността е сразлични цветове на дъгата и форми образувани от бликащите горещи извори с високо съдържание на сяра и други минерали създаващи ефектни цветове По-голямата част от този обширен и не населен район се намира на 116 м под морското ниво. Следобед ще отпътуваме за Комболча за настаняване в хотела ни и вечеря.

11 ден КОМБОЛЧА - АДИС АБЕБА - ИСТАНБУЛ

 

Закуска и отпътуваме за Адис Абеба.Следобед ще разгледаме Адис Абеба смятан за  “африканската дипломатическа столица” Ще се разходим по колоритния пазар Широ Меда След това ще посетим катедралата “Света Троица” второто по важност  място за молитва в Етиопия и Етнологическия музей в който се съхранява скелат от повече от 3 милиона години. Следва обяд вместен ресторант а следобед ще се изкачим на хълма Ентото от където можем да направим снимки на града на залез слънце. Ще вечеряме и ще ни трансферират до летището за полет от Адис Абеба в 01.15 ч

12 ден СОФИЯ

 

пристигаме в София в 14.35 ч

 • самолетен билет София - Адис Абеба - София с Турски авиолинии
 • всички трансфери по програмата с комфортен бус
 • 10 нощувки със закуски в стандартна категория хотели 3-4 *
 • 1 нощувки със закуска,обяд и вечера в къмпинг
 • всички входни такси на посещаванете места
 • местни лицензирани гидове на английски/руски език при разглеждане на забележителностите
 • медицинска застраховка с лимит 10000 евро покриваща COVID - 19
 • представител от фирмата при мин.12 туриста
 • виза за Етиопия - 50 $
 • хранения извън програмата
 • бакшиши
 • застраховка Отмяна на пътуване включваща COVID - 19
 • разходи от личен характер

Английски
Български

Дестинация на екскурзията

Мнения

5/5
Отлично
базирано на 1 review
Отлично
1
Много добре
0
Добро
0
Лошо
0
Ужасно
0
СЕВЕРНА ЕТИОПИЯ и падината ДАНАКИЛ
Laura
03/05/2024

Speed Up The Business Loan Approval - Take Action Today}

Get business loan approved in 3 days: Our rapid approval system means you can get the money you need rapidly and conveniently, so you can focus on what matters most - running your business. Get in touch now to find out more about what we offer. Regards Laura Cha. Customer Service Representative Skype ID: live:.cid.c25a1f8b0fdaab04 Phone: 00852 231 94 662 Email: info@financeworldwidehk.com Unsubscribe here if you don't want to get these goat offers: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdx-LI-ETiB-g37_ijIRHfBNhu__c-Go1dyOyZ_zU_pgeYTEg/viewform?usp=sf_link 1960 Richison Drive, Missoula, 59801,
View More
Показано 1 - 1 of 1 общо

Напиши твоето мнение

от 4.880,00 лв

Предложение на:

Misys Travel

Member Since 2023

Може да ви е интересно още: