Екскурзия Коста Рика

екскурзия коста рика

ЕКСКУРЗИЯ КОСТА РИКА

обиколен тур с възможност за почивка

19.11.2021 – 28.11.2021 

Интересувате ли се от уникално пътуване, за да видите тропически гори, океани, вулкани и голямо разнообразие от различни животни? Тогава цветната Коста Рика е точното мястото за вас. Малката държава, разположена в Централна Америка между Карибско море и Тихия океан, е дом на спиращ дъха природен рай. Поради огромното си биоразнообразие, изобилието от ендемични видове и разнообразните си екосистеми, Коста Рика принадлежи към така наречените мегаразнообразни страни на планетата Земя. Присъединете се към нас и вижте това тропическо бижу.

Цена на човек при двойно настаняване – 4180 лв 3880 лв за резервации до 30.09.2021 !

1 ден Полет от София за Сан Хосе

2 ден Сан Хосе

Пристигане на летището, трансфер и настаняване в хотел.

3 ден Сан Хосе – Тортугеро (пътуване около 5 часа )

Закуска.Нашето приключение започва тази сутрин отправяйки се към североизточната част на Коста Рика до Националния парк Тортугеро една от най- известните природо защитени зони в Коста Рика.В него живеят над 50 вида земноводни,100 вида влечуги и 60 вида бозайници.При пристигане на кея ще се качим на малка лодка да пътуване около час до нашият хотел.Следобед ще имаме възможност да посетим музея на морските костенурки. Тортугеро е известен като място за гнездене на застрашената зелена костенурка,които могат да се видят по плажовете.Нощувка.

4 ден Тортугеро

Днес ще станем рано и ще се отправим с лодка по водните канали на Тортугеро.Това пътуване ще ни предостави възможността да се наследим на изключителната флора и фауна на този парк.По това време на деня обитателите на дивата природа са най-активни и ще имаме възможност да наблюдаваме маймуни,каймани,игуани и над триста вида птици.Ще се върнем за закуска в нашият хотел и почивка.Следобед ще се разходим в омайващото село Тортугеро без автомобили и ще усетим Карибската култура. Нощувка.

5 ден Тортугеро – вулкана Аренал

След закуска ще се отпавим към района на вулкана Аренал, който до скоро беше най-активния вулкан в Коста Рика.Ще пътуваме покрай плантации от банани,захарна тръстика и ананаси.Ще посетим един от горещите извори в този район.Следобед ще се настаним в нашия хотел от който се открива чудесна гледка към вулкана.По желание който е любител на адреналин може да се включи в тура Sky Tram / Sky Trek с начален час 15.00 ч. Нощувка.

6 ден вулкана Аренал

След закуска се отправяме към Лос Чилес близо до границата с Никарагуа От тук ще се качим на лодка за нашето речно приключение около 2.5 ч по река Frío в местността Caño Negro която е много биоразнообразна и е обитавана от различни видове маймуни,игуани,ленивци,каймани и други диви животни.Късния следобед ще се приберем в хотела ни за нощувка.

7 ден Аренал – Монтеверде

Закуска.Днес ще се отправим към планинската верига Тиларан.Пътуването ни предлага спиращи дъха гледки докато се изкачваме към Монтеверде – покрит с гори район чието име означава Зелената планина.Голямата надморска височина е предпоставка за създаването на сложна еко система-облачната гора на Коста Рика.Тук растат над 400 вида орхидеи.Щесе настаним в нашият хотел следобед и по желание ще можем да посетим плантация за кафе.

Тази вечер ще се отправим на нощно сафари в гората на Монтеверде едно изключително преживяване .

8 ден Монтеверде – Сан Хосе

След закуска ще се отправим на разходка в резервата Мотневерде ,чиито географски,топографски и климатични условия позволяват изненадващо биоразнообразие.Една от пътеките води до точка от която можем да видим при ясно време двата бряга на Коста Рика – Карибския и Тихоокеанския.Следобед ще отпътуваме към Сан Хосе.Настаняване и нощувка.

  • Възможност за удължение на програмата с престой в хотел Occsidental Tamarindo 5* на база ол инклузив с доплащане на човек за 3 нощувки и трансфер – 340 евро

9 ден Сан Хосе – Истанбул

Закуска.Свободно време за покупки.Трансфер до летището за обратен полет

10 ден София

Пристигане на летище София

Цената е на човек при двойно настаняване и включва :

самолетни билети София – Сан Хосе – София с Turkish airlines

всички трансфери по програмата

2 нощувки със закуски в Сан Хосе в Country Inn & Suites by Radisson или подобен

2 нощувки със закуски,обяди и вечери в Тортугеро Laguna Lodge или подобен

2 нощувки със закуски в района на Аренал Arenal Paraiso или подобен

1 нощувка със закуска в Монтеверде в Cloud Forest Lodge или подобен

1 обяд в местен ресторант ден 5

1 вечеря в местен ресторант ден 6

всички входни такси по програмата

местни екскурзоводи на посещаваните места на английски език

водач от фирмата при група от 10 човека

медицинска застраховка за времето на пътуване с лимит 10000 евро

застраховка Отмяна на пътуване с включн риск Covid-19

Цената не включва :

други хранения и напитки извън описаните

Информация за пътуването :

За това пътуване не се изисква документ за ваксина или тест за влизане в Коста Рика

към мометна за транзитно преминаване през Турция също не е необходим тест или документ за ваксина