Екскурзия Куба

ОПОЗНАЙТЕ  КУБА

Завладяваща,цветна и изпълнена с атмосфера са само няколко думи описващи Куба която е най-големия остров в Карибите.Насладете се на простите неща в живота, докато се скитате из по белите пясъци и  забележителните градове на острова. Запознайте се с местните жители, танцувайте салса и прегърнете ритмичната и опияняваща атмосфера. Следвайте стъпките на емблематични революционери и велики романисти, отправете се на изток към земя, която времето изглежда е забравила, или просто се оттеглете в своя собствен участък от мек бял пясък. Това е дестинация за пътешественици с приключенска душа, „готови за всичко“

25.01.2022 – 10.02.2022 поъвърдена !  25.10.2022 – 10.11.2022

17 дни / 15 нощувки

Цена на човек в двойна стая 4620 лв

1 Ден Среща на летище София и полет за Мадрид в 14.45 ч Пристигаме в Мадрид в 17.30 ч Трансфер и нощувка в хотел Senator Baradjas 4* до летището.

2 Ден  26.01.22

Полет от Мадрид  13.10 ч пристига Хавана в 17.45 ч Трансфер и настаняване в NH Capri 4*

3 Ден  27.01.22

Закуска. Ще се качим на ретро кабриолет и за около час ще се върнем назад във времето наслаждавайки се на обиколката покрай Малекон (морската стена), площада на революцията, Централния парк, Операта, сградата на Капитолия, бившата сграга на Бакарди, музейя на революцията-бивш президентски дворец и околностите на крепостния комплекс Morro-Cabaña.Ще спрем за снимки.Следва пешаходна обиколка на Старата Хавана -площада на Свети Франциск от Асизи, площада на оръжието, Стария площад и Катедралата, бар El Floridita, бар La Bodeguita del Medio, хотел Ambos Mundos (баровете на Ърнест Хемингуей и хотел в Стара Хавана).Ще посетим Havana Club Rum Museum по желание.Вечерта можем да усетим нощния живот ако решим да посетим „Buena Vista Social Club“ двучасово шоу с изпълнения на известни музиканти или някой от известните джаз клубове La Zorra y el Cuervo или the Jazz Café.

4 Ден 28.01.22

Закуска. Днес ще се отправим към западният регион на Куба е известен с много висококачествени тютюневи полета и спиращи дъха пейзажи. Долината Винялес с нейните гигантски „моготи”, необичайни варовикови образувания, които приличат на огромен църковен орган, поради което и името Сиера де лос Органос е един от най-живописните природни паркове на Куба. Винялес е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство в категорията на културния пейзаж и съдържа 17 ботанически вида и 47 археологически обекта, повечето от които са свързани с аборигенски общности и избягали африкански роби. По пътя ще разгледаме Лас Теразас е малка общност и природен резерват в община Канделария, провинция Артемиса, Куба. Намира се в планините Сиера дел Росарио, която е обявена за биосферен резерват от ЮНЕСКО през 1984 г. Следобед ще се настаним в нашия хотел Villa Los Reyes 3*.

5 Ден 29.01.22

Закуска.Ще разгледаме град Винялес,ще посетим ферма за тютюн ,ще посетим Индиянската пещера и ще минем с лодка през нея.Ще посетим невероятният Mural de la Prehistoria (Праисторически стенопис) който е изрисуван върху стената на Пита моготе в Сиера де лос Органос, на 4 км западно от град Винялес. Работата на прекрасния праисторически стенопис започва през 1961 г. по проект на Леовигилдо Гонсалес Морило, който придобива знанията си главно от учението на известния художник Диего Ривера. Стенописът е с дължина 120 м и е една от най-големите картини на открито в света и са били необходими четири години и двадесет фермери, за да го завършат.Нощувка.

 

6 – 9 Ден 30.01.22 – 02.02.22

Закуска.Днес ще се отправим към Варадеро с дължина от около 30 километра, от които 22 километра плажове, Варадеро се счита за една от основните атракции за пътешественици от всички краища на света, поради своята многогодишна тропическа светлина, екзотична и буйна растителност и качеството на водите. свят. Плая де Варадеро (плаж Варадеро) или Плая Азул (Син плаж), красив анклав от розов и бял пясък и кристално чиста вода, е един от най-зрелищните плажове в света. Без съмнение Плая де Варадеро е най-красивият плаж в Куба. Тук ще останем четири нощувки на база ол иклузив в хотел Iberostar Tainos 4*

10 Ден  03.02.22

Закуска. Блатото Сапата: Най-голямата влажна земя в Карибите. Сапата е един от най-пълните резервати за диви животни в Карибите, биосферен резерват и Рамсарска зона. Районът около лагуната на съкровищата е определен за национален парк, Gran Parque Natural de Montemar. Ще се качим на лодка и ще посетим типично пред колумбово индианско село,ще посетим ферма за крокодили и Рибната пещера с кристална вода подходяща за гмуркане.Следобед ще се нстаним в хотелът ни  Los Helechos 3* близо  до  Тринидад разположен в сърцето на Нацонален парк Topes de Collantes.

11 Ден 04.02.22

Тринидад е един от най-красивите и най-автентични колониални градове в Куба. Обявена за световно наследство от ЮНЕСКО през 1988 г., това е третата вила, основана от испанската корона в Куба от Диего Веласкес през 1514 г. Днес се смята за град-музей с великолепно колониално архитектурно наследство от 18-ти и 19-ти век. По-специално неговите тесни калдъръмени улички, красиво реставрирани сгради, величествени църкви и фантастични дворове, които му придават онази типично колониална атмосфера. Разхождайки се по улиците му, ще усетите автентичния кубински дух. Ще се върнете назад във времето, когато улиците не бяха толкова претъпкани с коли и животът беше много по-спокоен. Нощувка.

12 – 14 Ден  05.02.22 -07.02.22

Кайо Коко е четвъртият по големина остров в Куба и една от основните й туристически дестинации. Кайо Коко е замислен като природен туристически парк, концентриращ урбанизацията си на север и запазващ останалата територия в естественото й състояние. Ето защо той ще отговори на очакванията ви, независимо дали обичате най-чистата природа или искате да презаредите батериите си на брега на морето на база ол инклузив в хотел Melia Jardines Del Rey 4*

15 Ден 08.02.22

Град Сиенфуегос запазва един от най-хомогенните градски центрове в Куба. Той е пълен с класически фасади и стройни колони, които осигуряват атмосфера, напомняща за Франция от 19-ти век, която го е вдъхновила. Всъщност градът е основан през 1819 г. от френски емигрант дон Луис Д’Клуе. Сиенфуегос е известен като „Перлата на Южна Куба“ и не е изненада, тъй като този малък град е успял да съблазни пътешественици от цял свят. Пътуващите идват да видят елегантната смесица от неговия култивиран френски дух и неговия приветлив карибски стил. В самия залив можете да прочетете надпис „Градът, който харесвам най-много“, цитирайки думите на известния певец Бени Мур. Ще останем за нощувка в Melia San Carlos 4*

16 Ден  09.02.22

Закуска и трансфер до Хавана за полет в 19.50 ч

17 Ден 10.02.22

Пристигаме в Мадрид  в 10.10 ч Полет за София в 18.20 ч Пристига в София в 22.40 ч

 

Цената включва

Самолетни билети София – Мадрид – София с Bulgaria air

Самолетни билети Мадрид – Хавана – Мадрид с Iberojet

Всички трансфери по програмата

Всички турове с екскурзовод на английски език

2 нощувки със закуски в Хавана

2 нощувки със закуски във Винялес

4 нощувки ол инклузив във Варадеро

2 нощувки със закуски до Тринидат

3 нощувки ол инклузив Каьо Коко

1 нощувка със закуска в Сиенфуегос

1 нощувка в Мадрид

Медицинска застраховка за времето на пътуване с покритие 10000 евро

 

Цената не включва

Застраховка Отказ от пътуване – около 2 % от пакета

Бакшиш за екскурзовода и шофьора

Други хранения

Лични разходи

Информация

За пътуването е необходимо сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест направен 72 ч предитръгване