Екскурзия Източна Турция

Турция
Без оценка
Продължителност

8 нощувки / 9 дни

Вид екскурзия

Дневна екскурзия

Размер на групата

1 човека

Езици

___

дати : 14.04.2023 – гарантирана група ! , 29.04.2023 , 20.05.2023,02.09.2023,16.09.2023

цена ранни записвания до 30.01.2023 на човек в двойна стая -1780 лв 1560 лв

Акценти

 • Условия по резервации - депозит при записване 200 лв. Доплащане 30 дни преди отпътуване.
 • *при усложнена обстановка и невъзможност за провеждане на пътуването заплатената сума се възстановява

1 ден

СОФИЯ – ИСТАНБУЛ Отпътуване за Истанбул с автобус/микробус и настаняване в хотел в района на летище Сабиха.

2 ден

ТРАБЗОН Полет от Истанбул за Трабзон в 09.30 ч Пристигаме в 11.10 ч.Днес ще разгледаме Трабзон като започнем с посещение на вилата на Ататюрк,която е архитектурен шедьовър за града.След това ще посети джамията музей Ая София,ще видим крепоста Трабзон,джамията Гюлбахар Хатун , долината Загнос и историческия мост Загнос Паша,квартала Ортахисар.Ще разгледаме Света София която е построена като византийска църква през  13 в и има уникални и редки стенописи.Днес тя се използва като джамия.След това ще посетим природен парк езерото Сера .Ще имаме почивка за обяд.Следобед ще разгледаме музея на Трабзон.Късния следобед ще се насладим на изключителната панорамна гледка на града от Бозтепе и ще имаме време за снимки.Ще се настаним в хотелът ни Andalouse Suite Hotel за нощувка.

3 ден

ТРАБЗОН - манастирът СУМЕЛА – УЗУНГЬОЛ   190 км След като закусим ще тръгнем към православният манастир Св Богородица Сумела скрит в планината. Манастирът е вграден в стръмна скала, на надморска височина от около 1200 метра, с изглед към долината Алтъндере. Манастирът е основан през 4 век  от двама атински монаси – Варнава и Софроний. Става известен с чудотворната икона на Дева Мария, известна като Panagia Gorgoepekoos, за която се твърди, че е нарисувана от апостол Лука. Тя е намерена в една пещера и двамата монаси решават да построят църква на мястото. Пещерата днес е в центъра на манастира. След  като разгледаме манастира  ще отидем на езерото Узунгьол едно от най-красивите езера в Турция .Ще имаме време за обяд и ще се насладим на гледките.Нощувка в хотел Uzungol Yesil Kosk

4 ден

УЗУНГЬОЛ – РИЗЕ - АЙДЕР  160 км Ще закусим и ще пътуваме по брега на Черно море до град Ризе .Ще пристигнем около обяд и ще разгледаме крепоста на Ризе и ще направим снимки на града.Ще посетим чаена градина където ще дегустираме от най-добрия чай в Турция.Следобед се отправяме по долината Фиртина,която има магическа красота.Ще спрем до османските мостове над река Фиртина за снимки и ще продължим да се изкачваме. По пътя ще  се отбием до Senyuva Village и ще пием чай/кафе в известното кафе Cinciva. Ще посетим средновековния замък Зилкале (замъкът Зил) и след това ще видим красивия водопад Паловит. По пътя ще спрем  в местен ресторант, за да хапнеме популярна местна храна „Мухлама“. Нощувка в хотел или Pordanis Hotel

5 ден

АЙДЕР – АРТВИН   160 км Закуска.Днес отново ще пътуваме по брега на Черно море  и после ще навлезем в планината към град Артвин.Ще се разходим в  града и ще се настаним в хотел  Villa Da Butik за нощувка.

6 ден

АРТВИН – КАРС  220 км Ще закусим и ще се отправим към Карс.По пътя ще спрем за снимки на замъка Ардахан построен през 12 в по време на управлението на селджукитеи обновен през 16 в от Сюлейман Великолепни.Преди да стигнем в Карс ще направим още една спирка за дегустация на сирена в  село  Богатепе,което е станало толкова известно със сирената си,че направили музей.Следобед ще се настаним в хотелът ни в Карс Katerina Saray.Нощувка.

7 ден

КАРС – ДОГУБАЯЗИТ  190 км Днес след закуска ще разгледаме руините на древният град Ани,бивша столица на Арменското кралство.Първоначално столицата се е намирала в Карс,но през 10 в е изместена на това ново място,което е било пп-близо до основните търговски пътища.Ще разгледаме руините ,църквата на Христос Спасителя и ще се отправим към Догубаязит.Ще се насладим на величествени гледки към връх Арарат 5165 м ,който е най-високия в страната.Смята се, че на тази планина е спрял Ноевия ковчег по време на Потопа.Следобед ще разгледаме двореца на Исак Паша. Този полуразрушен бивш дворец и административен център се намира сред скалисти планини с прекрасна гледка към равнините отдолу и планината Арарат в далечината.Ще се разходим в реставрираната част и ще направим снимки на прекрасната панорама.Късния следобед ще се настаним в хотелът ни  Butik Ertur в Догубаязит и ще се разходим из града.Нощувка.

8 ден

ДОГУБАЯЗИТ – ВАН  170 км След като закусим ще тръгнем към Ван.Този град има дълбоко вкоренена история, датираща от 5000 г. пр.н.е. Градът е бил формиран от различни цивилизации и кралства като урартски, арменски, византийски, селджукски и османски влияния. Останки от тях са  крепостта Урарт Ван и арменската катедрала Свети кръст. Природата също е благословила Ван с идилично местоположение точно до най-големия воден басейн в Турция едноименното езеро Ван.Ще разгледаме крепоста и късният следобед с корабче ще посетим остров Акдамар с катедралата Свети Кръс.Ще се настаним в хотелът ни The Conforium за нощувка.

9 ден

ВАН-ИСТАНБУЛ – СОФИЯ Трансфер до летището за полет в 10.30 ч ,пристигаме в 12.30 ч в Истанбул.Трансфер от Истанбул за София.

 • самолетен билет Истанбул - Трабзон ;  Ван –Истанбул с чекиран багаж 15 км
 • всички турове по програмата с лицензиран екскурзовод
 • 1 нощувка със закуски в хотел Andalouse Suite Hotel 4* Трабзон или подобен
 • 1 нощувка със закуска в хотел  Uzungol Yesil Kosk 3* Узунгьол или подобен
 • 1 нощувка със закуска   в хотел Pordanis Hotel3* Айдер или подобен
 • 1 нощувка със закуска в Villa Da Butik , Артвин или подобен
 • 1 нощувка със закуска в Katerina Saray , Карс или подобен
 • 1 нощувка със закуска в Butik Ertur, Догубаязит или подобен
 • 1 нощувка със закуска в The Conforium , Ван или подобен
 • 1 нощувка   3/4* в Истанбул
 • всички трансфери по програмата и входни такси
 • медицинска застраховка включваща покритие Covid-19
 • трансфер с автобус София - Истанбул - София ( цената се определя от броя на туристите за съответната дата )
 • самолетен билет София - Истанбул - София (цената към момента на резервация )
 • други хранения и напитки
 • лични разходи
 • застраховка Отказ от пътуване
 • бакшиш за екскурзовода и шофьора 15 eur

Дестинация на екскурзията

Турция

Мнения

0/5
Без оценка
базирано на 0 мнения
Отлично
0
Много добре
0
Добро
0
Лошо
0
Ужасно
0
Показано 1 - 0 of 0 общо

Напиши твоето мнение

от 1.780,00 лв

Предложение на:

Misys Travel

Member Since 2023

Може да ви е интересно още: