ЕКСКУРЗИЯ ПЕРУ С АМАЗОНСКАТА ДЖУНГЛА

Перу
Без оценка
Продължителност

14 дни / 12 нощувки

Вид екскурзия

Дневна екскурзия

Размер на групата

1 човека

Езици

___

Някога на територията на Перу е процъфтявала една от най-големите и мистериозни цивилизации в света – империята на инките.

14 дни / 12 нощувки

Цена на човек в двойна стая  5435 лвза реезезвациии до  10.03.2022

21.05.2022 – 03.06.2022 ; 18.10.2022 – 31.10.2022

Акценти

 • Перу е поредната магична държава, намираща се на „другия край на света“, която заслужава вашето внимание.Страната е известна не само със забележителния Мачу Пикчу, но и със загадъчните линии (знаци) в Наска.

1 ден

София-Амстердам-Лима Полет от София за Лима през европейско летище. Пристигане в Лима . Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка

2 ден

Лима – Паракас (3,5 часа пътуване с автобус ) Закуска Днес ще разгледаме столиата на Перу. Лима е основана през 1535 г от испанския конкискадор Писаро с името Град на кралете и се превръща в основен център за износ на богатствата от Новия Свят Историческият център на Лима е защитен от ЮНЕСКО където се намират Пласа Майор, Правителствения дворец , Кметството, палата Торре Тагле и др Обиколката ще приключи в модерният квартал Мирафлорес където ще имаме свободно време. В 14.00 ч отпътуване с автобус за Паракас. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден

Паракас – Наска   ( 4 часа пътуване с автобус ) Рано сутринта отпътуване с автобус за Паракас който е курорт на Тихоокеанското крайбрежие. В 08.00 ч ще се качим на лодка за да се разходим до островите Байестас (около 2 часа продължава тура ) Островната група се състои предимно от скални образувания с разнообразние от животински видове на тях. Важно убежище са за морската фауна като гуано птицата гуано, синекракия бунак и др. На това място се срещат Хумболтови пингвини, както и два вида тюлени и морски лъвове, наред с другите бозайници. В 11.10 ч отпътуване с автобус за Наска. Пристигане следобед и настаняване в хотела. Възможност за полет с възможност да се видят фигурите от високо допълнително заплащане. Нощувка.

4 ден

Наска – Арекипа ( 9,5 часа с автобус ) Закуска. Сутринта ще разгледаме церемониалния град Кауачи и впечатляващата система от подземни акведукти, които функционират и до днес.Следобед в 14.30 ч отпътуване с автобус за Арекипа и пристигане преди полунощ. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден

Арекипа ( при желание целодневен тур до  Каньона Колка наричан още земята на Кандорите – 95 $) Закуска. Арекипа е разположен на 2380 м надморска височина в подножието на вулкана Ел Мисти в Андите Известен е като Белият град, защото историческият му център е изграден от местен бял вулканичен камък. От мнозина е считан за най-красивия колониален град в Перу, тъй като централната му част със своите архитектурни комплекси, завещани от испанските конкистадори, е успяла да се съхрани почти непокътната с времето. Това е причина тя да е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Обиколка на историческия ентър включваща катедралата на централния площад Плаца де Армас, църквите Ла Мерсед, Ла Компания и др.По желание посещение на манастира Света Каталина. Нощувка.

6 ден

Арекипа – Пуно  ( 6 часа пътуване с автобус ) Закуска. В 08.30 ч отпътуване за Пуно и езерото Титикака с автобус.По пътя се разкливат величествени гледки към 6-хилядниите на Андите. Настаняване в хотела на брега на езерото. Нощувка.

7 ден

Пуно,Титикака Закуска. Днес предстои вълнуваща разходка по най високото плавателно езеро в Света – Титикака свещенно за инките. Според легендите именно то е мястото където се заражда великата цивилизация на Инките.Историята ни разказва,че именно тук се появява духовният водач на древната раса – син на Слънцето Инка Манко Капак. По време на пътуването ще посетим световно известните острови Урос чиито жители все още живеят според обичая на предците си. Островите са от плетена тръстика закотвени с дървени трупи и завързани с въжета помежду си.Продължаваме към остров Такиле където ще обядваме. Казват че на езерото Титикака се намират 14-те портала към други измерения.Според преданията от тук древните пътували към други светове. Следобед връщане в хотела. Нощувка.

8 ден

Пуно – Куско ( 10 часа пътуване с автобус ) Закуска В 08.30 ч отпътуване с автобус за Кукско По пътя ще видим храма Покара който е построен от култура, предшестваща инките с 1500 години. Ще преминем и през най- високата точка в нашето пътуване, където има пазар и може да си закупим много хубави местни сувенири. Много плавно ще разберете как се променят както климатичните зони, така и хората около вас- навлизаме постепенно в областта на културата кечуа. Настаняване в Куско- наричан пъпът на света. Нощувка.

9 ден

Куско – Свещенната долина Закуска. Свещенната долина е историческото сърце на Империята на Инките. Пътуването е покрай река Урубамба и е изпълнено с  изумителни гледки.Първата спирка е в градчето Писак – изключително колоритно с пъстротата на пазара си.Разходка и обяд.Следва посещение на каменната крепост Ойантайнтамбо – военен и религиозен център. Вечерта се връщаме в Куско. Нощувка.

10 ден

Куско - Мачу Пикчу - Куско Закуска. Отпътуване с влак. Днес денят е посветен на Мачу Пикчу изгубения град на инките. Това е едно от най-силните енергийни места на Планетата защото е построено върху планина от кварц.Сред руините ясно се различават храмове,къщи и канализационна система.Следобед отпътуване с влак за Куско. Нощувка.

11 ден

Куско – Пуерто Малдоналдо Закуска. Полет за Пуерто Малдоналдо.Трансфер до лоджа. Нощувка.

12 ден

Пуерто Малдоналдо Разходка и опознаване на Амазонската джунгла в Пуерто Малдоналдо. Нощувка.

13 ден

Пуерто Малдоналдо – Лима Закуска.Полет за Лима.Полет за София в 13.48 ч през Амстердам.

14 ден

Пристигане в София в 21.40 ч

 • Полет: София- Лима- София (през Европа), с включени летищни такси.
 • Вътрешен полет: Куско- Лима, или Куско- Пуерто Малдоналдо- Лима, с включени летищни такси.
 • 12 нощувки в 3 звезди хотели с 12 закуски, 2 обяда
 • Изхранването при варианта с джунглата в Пуерто Малдоналдо е на закуска, обяд и вечеря .
 • Транспорт със самолет, микробус, луксозен автобус с полу- легла, луксозен влак, лодка.
 • Входни такси за местата, които ще посетим, включени в програмата.
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро.
 • Всички трансфери по програмата.
 • Полет над линиите Наска- приблизително около 90$.
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьор- около 30$.
 • Персонални такси при излитане на летищата в Перу- около 15$.
 • Екскурзия до Rainbow Mountain - 100 $
 • Допълнително се заплащат 683 лв.за единична стая.

Дестинация на екскурзията

Перу

Мнения

0/5
Без оценка
базирано на 0 мнения
Отлично
0
Много добре
0
Добро
0
Лошо
0
Ужасно
0
Показано 1 - 0 of 0 общо

Напиши твоето мнение

от 5.435,00 лв

Предложение на:

Misys Travel

Member Since 2023

Може да ви е интересно още: