Почивки Ямайка

Ямайка
Без оценка
Продължителност

Вид екскурзия

Дневна екскурзия

Размер на групата

1 човека

Езици

___

Страната на Боб Марли – Ямайка

ПРОМО ЦЕНА до 31.07.2021  на човек 2870 лв !

25.09.2021 – 02.10.2021

Самолетен билет София – Монтего Бей – София

7 нощувки ол инклузив в Bahia Principe Grand Jamaika 5*

трансфери летище – хотел – летище

Ямайка е карибска островна държава, разположена в Големите Антили, южно от Куба.

Площта и е 10 990 km², бреговата линия е 1022 km. В крайбрежните раьони на острова климата е тропически – влажно и горещо а във вътрешноста  се наблюдава умерен климат. Ямайка е тропически рай, теренът на тази островна държава е предимно планински. Ямайка е третият по големина остров в Карибите, също така е дом на Синята планина, където се произвеждат уникални кафета. Тези кафета, са сред най-скъпите кафета на зърна поради ограничения им производствен капацитет и уникалния аромат и вкус.

Основните градове на страната са Кингстън, Портмор, Испански град, Мандевил, Очо Риос, Порт Антонио, Негрил и Монтего Бей. В Кингстън се намира и седмото по големина естествено пристанище в света. Когато Христофор Колумб пристига на острова на 5 май 1494 г., той го описва като „най-красивия остров, който моите очи са виждали“. Колумб нарекъл острова „Сантяго“, но името Ксаймака, използвана от местните жители на острова, продължила да се използва като „Ямайка“. Испанците, които се заселили на острова, избили почти всички коренни жители. Когато островът попада под британско управление през 1655 г., испанците на острова са заточени и тъй като не може да се постигне достатъчна колонизация, много роби са доведени от Африка, за да бъдат използвани за производството на ценна захар. По-голямата част от хората от Ямайка днес са от африкански произход поради тази причина.

Официалният език на острова е английски, но местните говорят на ямайския диалект Патой, креолски език (образуван от сливането на множество езици)

Ямайка е и домът на реге легендата Боб Марли. Не забравяйте да посетите музея на Боб Марли, когато отидете в Ямайка. Други места, които трябва да посетите в Ямайка, са Кралската къща, Катедралата Св. Катрин, Националната галерия, Сините планини и Националният парк Джон Кроу , Крокодилското езерце (Крокодилско езеро), Лонг Бей и разбира се известния  Порт Роял.

Мисис Травъл ви предлага голям избор от почивки в Ямайка

Дестинация на екскурзията

Ямайка

Мнения

0/5
Без оценка
базирано на 0 мнения
Отлично
0
Много добре
0
Добро
0
Лошо
0
Ужасно
0
Показано 1 - 0 of 0 общо

Напиши твоето мнение

от 0,00 лв

Предложение на:

Misys Travel

Member Since 2023

Може да ви е интересно още: