екскурзия остров Тасос

Без оценка
Продължителност

5

Вид екскурзия

Дневна екскурзия

Размер на групата

40 човека

Езици

___

Екскурзия до остров Тасос ще ви разкрие интересни факти за знаковите му забележителности. Музеят на град Лименас, столицата на острова, ще Ви пренесе в далечни епохи, вдъхновявайки с интересни свидетелства за миналото могъщество на региона – изискани мраморни статуи, предмети от бита, златни изделия и керамика с изключителна художествена стойност.

Живописното селище Панагия ще Ви очарова със самобитния си ритъм на живот. Ще имате възможността да се разходите по старинните каменни улички, да посетите местния храм, да опознаете колоритни традиции и да разгледате фабрика за производство на зехтин.

Остров Тасос сравнително скоро е сред по-популярните туристически дестинации, поради което в планините му лесно могат да бъдат открити гръцки селища с непокъната автентична атмосфера. По време на екскурзията задължително ще посетите и манастира „Архангел Михаил“, покровителят на острова, в който се съхранява важна за християнството светиня – гвоздей от Разпятието на Исус Христос. От тук всеки може да вземе със себе си целебна вода от извора на архангела, прославил обителта с чудесата си. Манастирът, разположен в удивителна местност с прекрасен изглед към Атон, по особен начин възвисява и умиротворява. Екскурзията проъдлжава към древната мраморна кариера Алики с нейната археологична зона и антично пристанище, от което мраморни късове били изпращани в далечни страни. Лесно можете да си представите ярки подробности от делниците на елините и да научите тайни от мраморния добив през античността до наши дни, както и да се насладите на великолепното съчетание на белия и синия цвят; мраморната кариера е много подходящо място за впечатляващи снимки. Обзорната обиколка завършва с посещение на голяма ювелирна фабрика с високо реноме, все пак работата в златни мини и изработката на украшения от благородния метал винаги са били традиционни занаяти на островитяните.

Маршрутът е внимателно подбран, за да останете с възможно най-богато впечатление за този „изумрудения остров“. Предвиден е обяд в китно рибарско селище, в близост до малко островче – съсед на Тасос.

1 ден

Заминаване

2 ден

Разходка

3 ден

Връщане

Дестинация на екскурзията

Мнения

0/5
Без оценка
базирано на 0 мнения
Отлично
0
Много добре
0
Добро
0
Лошо
0
Ужасно
0
Показано 1 - 0 of 0 общо

Напиши твоето мнение

от 500,00 лв

Предложение на:

Misys Travel

Member Since 2023

Може да ви е интересно още: